Useinkin ottaa päähän ja tekisi mieli huutaa, kiroilla ja vähän potkiskellakin kanssakulkijoita. Esimerkiksi kaupan jonossa, kun joku tökkii takana ostoskärryillä. Tekisi mieli kääntyä ja sanoa “Ja nyt -kele loppu se tökkiminen, -tana!”.

Minä vain haaveilen tuosta, mutta Milla Paloniemen sarjakuvahahmo Kiroileva siili senkin uskaltaisi tehdä – jos hän kävisi kaupassa.

millapaloniemi2.jpg

Milla Paloniemen uusimmassa siilialbumissa Kiroileva siili 2 siili ilmaisee itseään toki muutenkin kuin kiroilemalla, mutta kiroileminen on vaan niin naseva tapa ilmaista sitä, kun ottaa päähän. Ja tässäkään tekstissä ei voi kiroilla, on se ny -kele kumma!

Joten hyvä, että taiteen kautta voi käsitellä myös omia aggression tunteitaan.

Kun haastattelin Milla Paloniemeä, tuumi tämä sympaattinen nuori nainen, että “taiteilija, en ole varma voiko mua sanoa taiteilijaksi”.

Niin vaatimatonkin vielä!

Sillä toki Milla Paloniemen Kiroileva siili on taidetta. Siinä on ajatusta ja ennenkaikkea tunnetta.

Kaupan kassalla, töissä, liikenteessä, kotona (no joo, lista on loputon, kun sitä alkaa miettiä) tekee mieli välillä kiroilla niin maan…

Mutta sitten taas välillä ollaan ihan paljaana, tykätään toisesta eikä keksitä mitä sanoa. Tähänkin tilanteeseen Kiroileva siili osuu. Poika- ja tyttösiili katselevat toisiaan ja molemmat pohtivat ajatuskuplassa samaan aikaan: “Mihinkä mää tuon kans vielä jourun!”, “Hankaluuksiin! Epäälemattä!” “…Mutta ei sitä ny kehtaa tuohonkaa jättää…”

No höh, just tuolta minustakin tuntui, kun menin mieheni kanssa naimisiin!

Categories: Blogging