Puddnheadbooks blogit toimivat monipuolisessa  -ohjelmassa. Löydät ohjeet eri toimenpiteitä varten blogisi ylläpitosivuilta. Tähän FAQ-listaan on kerätty vastauksia tärkeimpiin käyttäjien esittämiin kysymyksiin.

Kojelauta

Kojelauta on ylläpitosivujen pääsivu, johon kerääntyy automaattisesti tiedot Helmen blogien tapahtumista. Näet sivun vasemmassa reunassa ylläpidon uusimman viestin. Sen alapuolella on linkki Helmen blogien etusivulle. Oikean reunan boxissa on tietoja oman blogisi tuoreimmista tapahtumista. Kojelauta avautuu, kun klikkaat blogisi oikean reunan navigaatiolistan alimpana olevan ”Toiminnot”-kohdan linkkiä ”Ylläpito”.

RSS-virta

RSS-virta on (lyhennys sanoista Really Simple Syndication), on blogien käyttämä sisältöprotokolla, jonka avulla voit seurata muiden mielenkiintoisten blogien sisältöä ja kommentoida sinua kiinnostavia aiheita kaikkien RSS-virtaa syöttävien palveluiden kanssa.

RSS tuo sisällön lukijansa luokse. Käyttäjä syöttää RSS-lukijaan niiden palveluiden osoitteet, joita haluaa seurata. Seurattuihin osoitteisiin kirjoitetut uusimmat viestit tulevat näkyville seuraajan selaimessa. Pääset siis lukemaan mielenkiintoisten sivujen sisältöä omalta selaimeltasi ilman, että sinun täytyy siirtyä ao. sivuille.

Puddnheadbooks blogit tuottavat artikkelit automaattisesti RSS-virtana, joten kaikki mielenkiintoiset kirjoituksesi ovat toisten seurattavissa. Kun kutsut ystäväsi linkittämään blogisi RSS-lukijaansa, ja sinä vastaavasti linkität heidän bloginsa omaansa, muodostatte yhdessä Blogistanin, blogiyhteisön, ja pääsette helposti kommentoimaan toistenne blogeja.

Oman blogisi ylläpitosivuilla voit valita, tuleeko RSS-virtaan koko artikkeli ja kuinka monta tuoreinta artikkeliasi RSS-virrassa julkaistaan. Toimitaohjeet löydät ylläpitosivun kohdassa Asetukset > Lukeminen. Oletusarvona on 10 viimeisintä artikkelia ja ne julkaistaan kokonaan RSS-virrassa.

RSS-lukijan voit ladata omalle koneellesi tai voit käyttää sitä myös verkossa. Lisätietoja löydät esimerkiksi osoitteista

http://www.bloglines.com/

http://www.newsgator.com/

http://www.newzcrawler.com/

http://www.disobey.com/amphetadesk/

http://www.wildgrape.net/

http://www.headlineviewer.com/ http://www.feedreader.com/

http://www.mozilla.com/firefox/

http://www.opera.com/

RSS:stä lisää luettavaa ja uutisia tarjolla myös osoitteessa RSS Advisory Board

RSS-standardista voit lukea lisää osoitteessa http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss

Paluuviite

Paluuviite on linkki siihen blogiin, mitä kommentoit. Blogien kirjoittaminen on yhä enenevässä määrin keskustelua toisten kirjoittajien kanssa. Kun liität tekstiisi paluuviitteen, ohjelma lähettää viestin sille blogille, jota kommentoit. Tällöin alkuperäinen kirjoittaja voi tulla lukemaan vastaustasi. Kommentoitava blogi voi olla Puddnheadbooks blogeissa tai sen ulkopuolella. Useimmat modernit blogijärjestelmät tukevat paluuviitteitä.

Avainkenttä

Avainkentän avulla voidaan toteuttaa artikkeli- ja sivukohtaisia asetuksia koko Puddnheadbooks -blogien alueella. Tällä hetkellä käyttäjien blogeissa ei ole avainkenttiä.

Polkutunnus

Ohjelma muodostaa kullekin kirjoittamallesi artikkelille osoitteen artikkelin otsikon perusteella. Otsikko muodostaa polkutunnuksen. Jos otsikko on kovin pitkä, ohjelma katkaisee sen automaattisesti osoitetta varten. Osoite näkyy paluuviitteissä. Pystyt itse muokkaamaan polkutunnuksen sellaiseksi, että se automaattista lyhennettä paremmin kertoo, mistä artikkelissasi on kysymys. Ominaisuutta ei kuitenkaan tarvitse lainkaan käyttää, jos olet tyytyväinen ohjelman tekemiin automaattisiin osoitteisiin.

Sivut

Pystyt luomaan blogiisi myös erillisiä sivuja, joissa voit jakaa pysyvää informaatiota blogisi lukijoille. Sivu ei näy blogin artikkeleissa, vaan kukin yksittäinen sivu muodostaa automaattisesti linkin blogisi oikean reunan navigaatiolistaan. FAQ – Usein kysyttyä on Puddnheadbooks Ylläpidon blogiin lisätty sivu.

Sivujen lisääminen onnistuu Kojelaudan navigaatiolinkistä ”Kirjoita”. Sieltä voit valita, kirjoitatko uuden artikkelin vai uuden sivun. ”Hallinta”-linkistä pääset muokkaamaan myös vanhoja sivuja.

Linkit

Jokaisen blogin oikean reunan navigaatiossa on Blogroll-niminen lista linkeistä. Automaattisesti Blogroll-listaan tulee kolme linkkiä: Paluulinkki Helmiblogien etusivulle, linkki Ylläpitoblogiin ja linkki Puddnheadbooks -sivustolle. Näiden linkkien lisäksi voit kerätä omaan blogiisi listan niistä paikoista, joita haluat suositella toisille, tai joita itse usein tarvitset. Linkkien hallintatyökalut löydät Kojelaudan ”Linkit” -otsikon alta.

Tallenna

Jokaiseen toimenpiteeseen ylläpitotyökaluissa liittyy tallennus. Muutokset eivät astu voimaan, ellet ole tallettanut niitä ensin.