Kun kypsään ikään ehtinyt nainen rakastuu, siitä on leikki kaukana!

Tähän ajatukseen tiivistyy dekkaristi Outi Pakkasen uutuus Talvimies. Kirjassa seikkailee Pakkasen luottohenkilö, mainosgraafikko Anna Laine. Pitkän linjan sinkkunainen kohtaa Helsingin lempeässä kesäyössä karismaattisen miehen, eikä paluuta entiseen ole. Mies saa Annan pasmat niin sekaisin, ettei Anna muuta osaa tehdä kuin rakastaa ja laittaa rakkaalleen herkkuja. Mutta jos on rakkaus tulista kypsällä iällä, aivan yhtä voimakkaita voivat olla sydänsurutkin. Annan rakkaus törmää ylittämättömään esteeseen, ensin petokseen ja sitten miehen kuolemaan. Onneksi Annalle kuitenkin selviää, kuka surmasi hänen rakkaansa.

Pakkanen kirjoittaa vuosien tuomalla varmuudella ja erehtymättömän tyylitajunsa ohjaamana. Helsinki sykkii sivuilla kiihkeästi ja kutsuvasti, ja aivan yhtä houkuttelevia tuoksuja tulee Anna Laineen keittiöstä. Ruoka ja kaupunkikuvaus ovat tuttuun tapaan voimakkaasti läsnä, mutta tällä kertaa suurimman huomion saa Annan tunne-elämä.

Kirjailija Pakkanen sanoo kirjoittaneensa Annan rakastumisesta omiin kokemuksiinsa perustuen ja vannoo, että rakastuminen tuntuu kypsässä iässä aivan samalta kuin nuorenakin. Pakkanen uskoo myös siihen, että rakkaus voi satuttaa aivan samalla tavalla vanhana kuin nuorenakin.

Mutta mitä sinä olet mieltä, eikö ihminen koskaan viisastu, kun rakastumisesta on kyse?

Categories: Blogging